Over mij

Ik ben Marlène de Jong 

Sinds 1988 ben ik werkzaam als groepsleerkracht in het basisonderwijs in verschillende groepen en leeftijden. In mijn werk zie ik veel verschillende kinderen die vaak meer begeleiding nodig hebben op het sociaal/emotionele gebied, zich slecht kunnen concentreren of een steuntje in de rug nodig hebben om meer zelfvertrouwen te krijgen. 

De afgelopen jaren heb ik één dag per week, op de basisschool waar ik werkzaam ben, individuele leerlingen en groepjes leerlingen begeleid met zowel leer/emotionele problemen. Ik kijk naar de kwaliteiten van het kind en zorg voor meer zelfvertrouwen en ontspanning door het doen van zelfvertrouwen en ontspanningsoefeningen. De leerlingen vinden deze sessies altijd plezierig en geven aan dat een uurtje uit de klas om rustig te kunnen oefenen een fijn moment op de dag is. 

  
Als kindercoach heb ik tijd en aandacht om te luisteren naar je kind en zo te zorgen dat het kind weer tot bloei komt en kan gaan groeien. Dan is er ook weer ruimte om te leren en om zich verder te ontwikkelen. Als ouder is het fijn om te merken dat door coaching en individuele aandacht het kind weer lekkerder in zijn vel komt te zitten.   


Mijn opleiding en certificaten: 

Kindercoach opleiding afgerond in 2020 

Trainingen adhd, autisme, gesprekken met kinderen 

Kanjertraining; sociale vaardigheidstraining 

Specialisatie Pedagogiek/Gedrag PABO 

PABO afgerond in 1988